Joya Photos

Joya's Book


Reviews | Translations

جویا در مطبوعات

ملالی جویا: دونالد ترامپ راسیست از قربانیان تروریزم برای گسترش ترس استفاده می‌کند

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Saturday, 27 August 2016 00:00

ملالی جویا، ۶ سنبله ١٣٩۵

malalai joya

ملالی جویا، به عنوان جوان‌ترین عضو انتخابی پارلمان افغانستان و یکی از فعالان برجسته حقوق بشر، فعال ضد جنگ و نویسنده، تا کنون از چند سو قصد جان سالم بدر برده است. امروز سایت «ریکوشیت» افتخار نشر یکی از آخرین نوشته‌های ملالی را دارد که در زیر می‌آید.

با آنکه این خبر بخشی از صفحه نخست روزنامه‌های غربی را تشکیل نداد، اما حمله خونین هفته گذشته در جریان تظاهرات کابل به شکل وسیع در سطح جهان محکوم گردید. بیش از ۸۰ نفر از برادران و خواهران هزاره ما در حمله تروریستی روز شنبه قتل‌عام شدند. تنها جرم این جمع سازماندهی تظاهراتی برای ابراز خواست عدالت‌طلبانه شان از حکومت فاسد و دست‌نشانده غنی و عبدالله بود.

درست زمانیکه چنین حوادث تروریستی اتفاق می‌افتد، سیاستمداران راست‌گرا و عوام‌فریب با استفاده از همچو حوادث خونین برای ذهنیت دادن مردم خود در مقابل «خارجی»ها و بویژه مسلمانان سود می‌برند. یکی از زشت‌ترین نمونه‌های آن دونالد ترامپ است، فردی پر از انزجار و خودپرست که در تلاش بدست آوردن قدرت و امپراتوری ایالات متحده امریکاست، بزرگترین و مرگ‌آورترین قدرت نظامی جهان.

ادامه مطلب

 

ملالی جویا: به هرحال من وارد پارلمان شدم

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Friday, 26 August 2016 00:00

iwspace ، سنبله ١٣٩۵ ۵

Malalai Joya

سرزمین من به گاو بیمار می ماند

وقتی بینی بی بی عایشه از سوی شوهرش، که گفته میشد طالب بود، بریده شد، رسانه ها، این ماشین پروپاگاندای حکومت های غربی، از مظلومیت او به نفع خود استفاده کردند. آنها عکس بی بی عایشه را در پشتی مجله های مشهور غربی به نشر رسانیده و نوشتند اگر نیرو های ما از افغانستان خارج شوند، زنان افغان به چنین سرنوشتی دچار خواهند شد

IWS*ماه مه ، سال دو هزار و شانزده، ما، افتخار اینرا داشتیم تا چند ساعتی با ملالی جویا هم صحبت شویم. او را در آپارتمان یکی از دوستان اش در شرق برلین ملاقات کردیم. در جریان بحث در مورد سیاست و اینکه زنان چی بهایی برای جنگ های اشغالی میپردازند، آن دو از ما با چای خوشمزه ، قهوه و بیسکویت پذیرایی کردند.

ملالی از اهمیت تشریک اندوخته ها و دانش سال های فعالیت سیاسی اش با دیگر فعالین سیاسی در سراسر جهان، خوب آگاه است.

بحث با او ادامه دارد، او از هیچ موضوعی نمیگذرد، از سیمایش پیداست که از هیچ چیزی نمی هراسد.

.

ادامه مطلب

 

گزارش سخنرانی ملالی جویا در برلین

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Sunday, 24 April 2016 05:58

خانه فرهنگ افغانستان در برلین، ۳۱ حمل ١٣٩۵

Malalai Joya

نور افشانی ملالی جویا مانند آفتاب درخشنده از قریه ها و شهر های فراه، کابل، قندهار ،تخار ، بغلان و... فراتر شده، روشنی افزای دنیای تاریک، بی حرکت و جامد شد.

در تاریخ ۱۶ و ۱۷ آپریل سال ۲۰۱۶ میلادی، برلین پایتخت آلمان میزبان ملالی جویا بود. وی که به دعوت شماری از گروه ها، هواداران حزب همبستگی افغانستان در اروپا، خانه فرهنگ افغانستان در برلین ، گروه ریشه‌های خیابانی و نهادفضای زنان دعوت شده بود مورد استقبال گر م هوارداران و شرکت کنندگان قرار گرفت. در روز نخست، برنامه با پخش سخنرانی اعتراضی و تاریخی ملالی جویا درلویه جرگه سال ۲۰۰۳ آغاز شد و سپس بانو جویا ضمن سخنان مفصلی از وضعیت سیاسی و اجتماعی و طبقاتی افغانستان معاصر سخن راند. وی ضمن این سخنرانی تصویر روشن و صادقانه ای از ۱۶سال افغانستان با حضور نظامیان بین المللی ارائه کرد. وی افغانستان غرق در بحران، فقر و بی ثباتی داخلی را ارمغان غرب برای ملت افغان برشمرد و ضمن محکومیت سیاستهای تبعیض آمیز غرب در برابر مهاجران افغانستان دربخش پرسش و پاسخ به سئوالهای حاضران و علاقمندان پاسخ داد که با همراهی گرم حاضران همراه بود.

ادامه مطلب

 

ملالی جویا و نه سال حضور نظامی ناتو در افغانستان

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Saturday, 09 April 2011 00:00

ملالی جویا تصویر کلیشه ایی جهانیان از زن افغانستان را پریشان کرده است.

آوای زن, ۹ اپریل ۲۰۱۱

Malalai Joya

ملالی جویا را سال  ها پیش در سفرش به اروپا ملاقات کردم. دیدار کوتاه بود و فرصتی برای صحبت و تبادل نظر نبود. بعد از آن چند بار به سفارش نشریات مختلف با او تلفنی مصاحبه کردم و با پی گیری نوشته  ها وفعالیت  هایش بیشتر با او آشنا شدم. بالاخره چند ماه پیش در سفر مجدد جویا به استکهلم فرصت دیدار دست داد. به محل قرار که رسیدم ایستاده بود و مشغول تماشای ویترین مغازه ایی. بی خیال و آرام. به طرفم که برگشت دیدم هنوز همان ملالی است با چشمانی درخشان و هشیار که نشان از جانی شیفته دارد. حالا 32 ساله است. هنوز شعرهای شاملو را از حفظ می خواند. بی باکی و عشق پایان ناپذیرش به مردم افغانستان و آگاهی اش در مورد تاریخ، مسائل و رنج  های کشورش احترام برانگیز است.

مثل همیشه دلداری ام داد که نگرانش نباشم. در معرض تهدید دائمی است و زندگی اش در جابجایی برای حفظ امنیت می گذرد. هر دو نگاهی به زنان سرخوش جوانی که در میز بقل نشسته بودند انداختیم و ناخودآگاه موضوع بحث مان به نقش سوئد، حضور نظامی در افغانستان و سکوتِ به علامت رضایِ جامعه ی سوئد کشیده شد.

حالا دیگر تنها جنگ سالارها و طالب ها دشمنت نیستند! خیلی  ها می خواهند ساکت باشی! خروج نیروهای نظامی از افغانستان برای همین سوئدی های «صلح طلب» هم دیگر به صرفه نیست!

ادامه مطلب

 

ملالی جویا؛ 'زنی در میان جنگسالاران'

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Written by بی بی سی فارسی Thursday, 26 November 2009 23:01

در غرب، صدای خانم جویا را به دلیل انتقاد از جنگسالاران در افغانستان، صدای مردم این کشور می دانند

بی بی سی فارسی، ۲۶ نوامبر ۲۰۰۹

جلد کتاب ملالی جویا خانم جویا به انتقاد از جنگسالاران در افغانستان شهرت دارد

ملالی جویا، از چهره های بحث برانگیز در افغانستان که با انتقاد از فرماندهان سابق این کشور در لویه جرگه قانون اساسی در سال ۲۰۰۳ به شهرت جهانی رسید، به تازگی در مورد زندگی خود در افغانستان کتاب نوشته است.

خانم جویا می گوید هدف از نوشتن این کتاب زیر عنوان "زنی در میان جنگسالاران"، نشان دادن سیمای سیاسی و نظامی افغانستان به کشورهای غربی است.

خانم جویا می گوید در این کتاب با حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان به شدت مخالفت کرده و افغانستان را یک کشور اشغال شده دانسته است.

او می گوید: "ما تاریخ پر افتخاری داریم که هرگز اشغال را قبول نمی کند. باور دارم که مردم رنج کشیده ام در آینده نیز بر ضد اشغال می ایستند و درس خوبی به اشغالگرانی چون آمریکا و ناتو خواهند داد؛ چنانچه در گذشته به انگلیس و روسها داده بودند."

ادامه مطلب

 

ملالی جویا، زبان خروشان مردم ماست!

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Written by انیسه طاهری Sunday, 15 November 2009 11:04

نوم چامسکی ملالی جویا را شایسته ترین کاندید برای جایزه صلح نوبل خواند

انیسه طاهری، افغان جرمن آنلاین، ۱۵ نوامبر ۲۰۰۹

از چندی بدینسو حملات پیاپی بر ملالی جویا، دختر مبارز و شجاع وطن اسیر خود را از جانب کسانی شاهدیم که ظاهرا از بستر "چپ" و ضد تجاوز بر او میتازند، او را در حد پایین تر از زنان زینت المجلس چون فوزیه کوفی، شهلا عطا، وژمه فروغ، قدریه یزدان پرست، مسعوده جلال و غیره قرار میدهند و بعد هرچه از ذهن حقیر شان تراوش میکند به این زن از جان گذشته و میهنپرست اتهام میبینند، و به این هم اکتفا نکرده مدافعان برحق جویا را نیز رد و بد میگویند و به شلاق میکوبند.

ادامه مطلب

 

ملالی جویا، همیشه مبارز، همیشه افتخار آفرین

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Written by ملالی موسی نظام Thursday, 08 October 2009 03:41

نكات مهمی از مصاحبات اخیر و نظریات قهرمان دخت افغان در مطبوعات

ملالی موسی نظام، افغان جرمن آنلاین، ۸ اکتوبر ۲۰۰۹

در قسمت رول و قدرت جنایتكاران جنگی واعمال آنان در بیشتر از سه دهۀ تاریخ افغانستان، هر قدر بگوئیم و بشنویم، چون متاسفانه این رول و قدرت تكراری كه باعث و مسبب اصلی نا بسامانی ها و بربادی مبرهن این دوران گشته است، هنوز هم كم گفته ائیم. درین مرحلۀ از تاریخ، در پهلوی صدای در گلو شكستۀ ملت رنجور ومظلوم افغان، مبارزین سر به كفی هم تا پای مرگ برای نجات مملكت، منافع علیای مردم افغانستان، امحای تفرقه و تبعیض، وحدت ملی، تمامیت ارضی و بالاخره نجات مادر وطن از چنگال تجاوزگران و عمال اجیر وطنی آنان، كوشا بوده و صدای حق و عدالت را بدون هراس بلند نموده اند. یكی ازین مبارزین ملی عصر حاضر در مملكت ما، قهرمان دخت افغان، میرمن ملالی جویا سابق وكیل برحق مردم شریف ولایت در خون خفتۀ فراه است.

ادامه مطلب

 

ملالی جویا زنی که خاموش نخواهد شد

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Written by ٢٣ خرداد Thursday, 03 September 2009 00:00

ما امروزه در غرب با یک مشت دروغ در باره‌ی افغانستان مواجه هستیم

٢٣ خرداد، ١٢ شهریور ١٣٨٨
ترجمه دیانا رزمونت

ملالی جویا توسط ظلم طالبان به یکی از فعالان حقوق زنان تبدیل شد و پس از حمله‌ی امریکا، در رژیم جدید، به عنوان یک نماینده در پارلمان انتخاب شد. اما صحبت کردن او به چه بهایی تمام شد. او به جوهان هاری گفت: "تهدید به مرگ هم نمو اند مانع از این شود که حقایق زشت خود را در مورد افغانستان افشا نکنم".

ادامه مطلب

 

ملالی جویا: نباید فریب این نمایش دموکراتیک را خورد - مردم مورد خیانت قرار گرفته اند

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Written by ایندپیندنت Thursday, 20 August 2009 08:54

در اختفا و هراس از دست دادن زندگی‌اش، عضو پارلمان افغانستان و مبارز حقوق زنان می‌گوید؛ جنگسالاران از قبل برده اند.

ملالی جویا، ایندپیندنت، ۲۰ اگست ۲۰۰۹
مترجم: فریدون رسولی

من مانند ملیون ها افغان، من نیز امیدی به نتایج انتخابات امروز ندارم. در کشوری که جنگسالاران، نیروهای اشغالگر، تروریست های طالب، پول مواد مخدر و تفنگ حاکمیت میکند، هیچ کس نمی تواند انتظار یک انتخابات مشروع و عادلانه را داشته باشد. حتی ناظرین بین المللی در مورد تقلب گسترده و تهدید سخن می گویند، و در جاده ها در میان مردم این نظریه وجود دارد: برنده اصلی قبلا توسط قصر سفید انتخاب گردیده است.

رئیس جمهور حامد کرزی برای حفظ موقعیت اش، با جنگسالاران وحشی و بنیادگرایان، اتحاد را تشکیل داده است. با اینکه قانون اساسی ما مانع شرکت جنایتکاران جنگی در رقابت های انتخاباتی می شود، رئیس جمهور فعلی دو تن از قوماندانان بدنام مجاهدین را بحیث معاونین خود برگزیده است، که هردو – محمد قسیم فهیم و محمد کریم خلیلی، متهم به بیرحمی های علیه مردم ما هستند.

ادامه مطلب

 

حقایق ملالی جویا

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Wednesday, 19 August 2009 00:00

در این مصاحبه، خانم ملالی جویا طبق معمول، حقایق خود را بدون دپلوماسی مطرح میکند و این انتخابات را دربست مورد افشا گری قرار میدهد.

رادیوی بین‌المللی فرانسه، ۱۹ اگست ۲۰۰۹

Malalai Joya

شخصیت ملالی جویا برای همه شناخته شده است و همه در مورد او نظر دارند. اگرچه سخنان او امید وار کننده نیست ولی به عنوان یک شهروند مملکت و به عنوان یک نمایندۀ پارلمان، اگرچه اعضای دیگر پارلمان او را اخراج کردند، ملالی جویا حق دارد ابراز نظر کند و دیگران بجای سرکوب به او جواب بگویند. در این مصاحبه، خانم ملالی جویا طبق معمول، حقایق خود را بدون دپلوماسی مطرح میکند و این انتخابات را دربست مورد افشا گری قرار میدهد.

 

More Articles...

Page 1 of 7