شکوه میرزادگی، ۲۶ جون ۲۰۰۸
به عنوان يک زن سکولار در اين ده سال بارها تهديد به مرگ شده و حتی در محيط پارلمان نيز او را تهديد به تجاوز کرده اند.
پنج شنبه ی گذشته روزنامه لوموند فرانسه، که از پر تيراژ ترين نشريات فرانسه است، يک صفحه خود را به گفتگويي با خانم «ملالی جويا» يکی از مهم ترين چهره های معاصر افغانستان، اختصاص داد. بنا بر نوشته ی لوموند، ملالی جويا ـ که مدتی قبل از «ولسی جرگه»، يا مجلس شورای افغانستان، بيرون رانده شده اکنون زندگی مخفی و سختی را در افغانستان می گذراند و ناچار است از ترس مخالفين خشن و بی رحم با روبنده و محافظ رفت و آمد کند.
چندی پيش ملالی جويا، در پی يک سخنرانی اعتراضی شديد به مجاهدين، مجلس را «طويله خانه» خواند و به جرم «توهين به خانه ی ملت» نمايندگی اش به حالت تعليق درآمد.
ملالی که با رای اکثريت قابل توجهی، به خصوص زنان رای دهنده، به مجلس رفته بود از روز اول با مجاهدين و افراد مذهبی در گير بود. او از آن هنگام که از مجلس بيرونش کرده اند تا کنون به دنبال بازگشت است ولی در اين مورد هنوز موفقيتی نداشته است. در ماه آوريل گذشته، او در مصاحبه ای در کابل گفته بود که بر اساس ماده 70 لايحه وظايف داخلی ولسی جرگه، نمايندگی يک نماينده ی انتخابی را نمی توان بيش از 24 ساعت به صورت تعليق نگاه داشت و دور نگاهداشتن او از مجلسی که با انتخاب مردم به آنجا رفته کاملا غير قانونی است.
ملالی جويا، که سال های اول زندگی اش را در ايران و پاکستان گذرانده، از بيست سالگی به زادگاهش باز گشته و از آن زمان تا کنون ـ که سی سال دارد ـ بدون وقفه به تلاش برای نجات سرزمينش از چنگال آنهايی که جنگ سالاران فاسد و مافيای قدرت می خواندشان ادامه داده است. او، به عنوان يک زن سکولار در اين ده ساله بارها تهديد به مرگ شده و حتی در محيط پارلمان نيز او را تهديد به تجاوز کرده اند. و نمايندگان همان پارلمانی که او را به جرم گفتن طويله خانه بيرون رانده اند بارها در صحن مجلس به او صفاتی همچون روسپی، کافر و ديوانه داده بی آنکه اخراج يا حتی توبيخ شوند. چرا؟ چون دادن اينگونه صفات به زنان آزاده در اين گونه کشورها مرسوم و مجاز است و کسی هم به فکر اين نيفتاده تا برای اين گونه زشت گويی ها مجازاتی تعيين کند.